За преподавателя - Как протича занятието Pro Preview

To access the full video please subscribe to FLLCasts.com

Subscribe

  • #1448
  • 10 Sep 2019

В задачата "Поставете автомобила на стойка, така че десните му гуми да опират земята, а левите не." се очаква от учениците да си построят сами стойки, които да повдигат робота от едната му страна. Стойка може да бъде всеки един обект, на който може да се опре робота.

В задачата "Завъртете едната задвижваща гума с ръка. Другата гума в същата посока ли се завъртя?" преди заключващият механизъм, учениците ще видят, че гумите се въртят в различни посоки.

В задачата "Програмирайте автомобила ви да се движи напред. Гумите в различни посоки ли се въртят?" учениците ще бъдат изненадани да видят, че изведнъж гумите се въртят в една и съща посока.

В задачите върху стойка преди заключващият механизъм за диференциала, робота ще предава цялата мощност на мотора към гумата, която виси във въздуха.

В задачата "Заключете диференциала и се опитайте леко да завъртите едната гума с ръка. Какво се случва?" учениците ще забележат, че гумите се съпротивляват на техният опит да ги завъртят.

В задачите върху стойка след заключване на диференциала, робота ще предава мощността на мотора към двете гуми и робота ще падне от стойката. Уверете се, че роботите не са върху масата когато това се случи.

В задачата "Заключете диференциала и програмирайте колата да се движи в кръг. Наблюдавайте задните гуми. Какво не е наред?" от учениците се очаква да забележат, че колата се друса.

В задачата "Кога ви трябва заключен диференциал и кога отключен диференциал?" от учениците се очаква да достигнат до извода, че диференциала помага при завои и пречи, когато едната гума попадне в дупка или е върху лед.

Courses and lessons with this Tutorial

This Tutorial is used in the following courses and lessons

Image for Robotics with LEGO - Level 2.0 - Robots in Factories
  • 44
  • 15:01
  • 129